31 бер 2020

Чохли зі вставками — красиво та практично

Шанувальники чохлів без кришок, які ще називаються накладками, цінують свої аксесуари не тільки за захисні якості, але і за можливість вибрати неповторний стиль, витонченість і не збільшувати вагу свого пристрою. Такі моделі можуть виглядати зовсім просто, бути шикарними, ударостійкими або іншими – все залежить від використаних матеріалів.

Шкіряні чохли на смартфон

Найпопулярніші вже достатній час моделі — це пластик або ТПУ, обтягнутий щільною, ненатуральною шкірою. Принцип виготовлення такий, що береться спеціальна тонка накладка з твердого полікарбонату, або еластичного поліуретану, й щільно обклеюється шкірою зовні. Деякі моделі дотягують шкіру до боків, деякі – залишають просто виступаючі чорні акуратні бортики. Кнопки управління смартфоном, розташовані збоку найчастіше мають дубльовані клавіші, але жорсткі моделі можуть мати просто вирізи в потрібних місцях, і те, й те – абсолютно нормальне явище, просто по-різному виконане.

Очікуваний бонус чохлів зі шкіри, це покриття з ефектом "Soft-touch", а значить, на ньому практично не залишається відбитків! З огляду на те, що шкіра на такі речі йде досить щільна та якісна, хоча й тонка, за ними не потрібно практично ніякого догляду, хіба що протерти серветкою з гігієнічних міркувань і все. Малюнки та візерунки зазвичай робляться тисненнями, тому про більшість цих аксесуарів можна сміливо сказати, що вони з 3D картинкою. Причому деякі візерунки виглядають зовсім як витвір мистецтв, такі ж об'ємні і захоплюючі. Хоча, так — більшість просто скромно і непомітно прикрашені лініями або точками. Є виробники, які доповнюють шкіряні накладки кишенями – функціонально, але, правда, не дуже витончено, тому тим, хто поєднує захисну і вмістильну функції – краще обрати класичний чохол – там все набагато тонкіше продумане та не дуже позначається на об’ємі виробу.

Скляні чохли — гарно й унікально

Особливе місце на сайті займають, так звані, скляні накладки. Так, ніхто не сперечається, за красою з ними мало хто зможе потягатися – вони яскраві, кольорові, чорні та взагалі на будь-який смак. Переважна більшість моделей зроблені як облягаюча ТПУ накладка, на спинці якої вставлена гладенька скляна пластина. Щоб довше насолоджуватися новизною та красою аксесуара, скло найчастіше використовується загартоване (а деякі і зовсім вставляють всередину акрил, але ми тоді чесно пишемо, який саме матеріал використано). Тому, при звичайному щоденному використанні він не прийде в непридатність відразу, але звичайно, при екстремальному користуванні, буде не особливо практичним. Про структуру: зазвичай "скляні" чохли випускаються в двох видах — коли малюнок на самому склі, і коли він всередині, закритий прозорим склом. Іноді виробники додають в малюнок флуоресцентні елементи, які трохи світяться в темряві після сонячної підзарядки – симпатично і по-новому.

Підкладка в скляних накладках робиться рідко, тому що чим тонкіше такий аксесуар, тим дорожче він виглядає. Тому на внутрішню частину частіше йде ТПУ — гнучкий термопластичний поліуретан, що володіє найвищими амортизуючими властивостями з усіх. В принципі, іноді роблять внутрішнє рифлення для того щоб накладка не прикипала до телефону з часом, але якщо чохол не прозорий і не важкий, це в основному ігнорують. У підсумку можна відзначити, що скляні моделі мають найвитонченіший і делікатний зовнішній вигляд, хоча це приватна і необ'єктивна, зате чесна думка. Вони виглядають дорого й стильно, і підходять як дівчатам, так і чоловікам. Наприклад, сильна стать може вибрати чорний або білий однотонний класичний вид, або суворий принт самотнього вовка, або що-небудь інше з відповідного. А дівчатам може сподобатися щось особливе, починаючи від яскравих або стриманих однотонних, до всіляких принтів, переливів та красивих візерунків.

Найпопулярніший ударостійкий чохол на мобільний

Але найпопулярнішим з двошарових аксесуарів були, є і будуть – особливі ударостійкі версії з ТПУ і ПС. Ось вони мають таку кількість варіацій, що всі навіть відразу згадати складно. Всі вони мають два шари — еластичний для поглинання ударів, і жорсткий для міцності. Розташування частіше таке, що ТПУ всередині, але часто вони і навпаки лежать так, що всередині виходить пластик. Для ще більш підвищених захисних властивостей багато вбудовують виступаючі кути, в основному гнучкі, щоб при ударі (тому самому, коли мобільник падає на кут, і після якого потрібно міняти не тільки скло), динамічне навантаження краще розподілялася без шкоди для гаджета та аксесуару

По суті, такі чохли — це подвійний захист, там два повноцінних шари матеріалу, хитро переплетених один з одним і вбудованих так, щоб один шар доповнював інший, і при цьому, щоб все не було занадто товстим. Питання розміру часто стоїть саме перед такими гібридними чохлами, як ці, тому що якщо зробити просто два вкладених один в одний шари – то вийде чохольчик як зимовий одяг, багатошаровою об'ємної капустою. За для цього аксесуари і намагаються зробити якомога більш вбудованими, з вирізами та перекручуванням – щоб загальна товщина була як у одного шару. Зате найцікавіше, що саме чохли TPU + PC мають вбудовані функції не тільки на рівні виступаючих клавішів із зовнішнього матеріалу замість вирізів на місцях, а справжні, комфортні доповнення:

  • Підставка
  • Кільце-тримач
  • Магніт для авто-тримача
  • Протиударні вставки
  • Кишені

Особливі чохли з різних матеріалів

Ці аксесуари, що складаються з декількох матеріалів, називають гібридними, змішаними, трансформерами, подвійними, і так далі. Дуже добре захищають накладки з полікарбонату зі вставкою з металу. Це як класика серед накладок, один з перших гібридів, і часто з якоюсь додатковою функцією. Також одними з перших змішаних TPU+PC є особливо красива й елегантна модель, що складається з матової чорної накладки та тонкого, але необхідного пластикового бампера по колу. Є і варіанти, де пластик обтягується текстилем, ця серія теж дуже красива та практична – природний ефект "Soft-touch" присутній на будь-якій досить щільній тканині.

Є види накладок, в яких використовується дерево або інші не так широко поширені матеріали. Що цікаво, най-найпростіший чохол, що складається з двох різних шарів — прозорий. Просто звичайна, непомітна, але дуже корисна річ. Зрідка випускається і як переплетена з шарів, але все ж частіше, як акриловий прозорий задник і силіконовий гнучкий перед. У пластику є прорізи для кнопок, в силіконі самі кнопки, з'єднується все з боків, виглядає непримітно, корпус захищений разом із екраном. Серед інших форм зустрічаються навіть двошарові версії прозорих чохлів, між чиїми шарами запаяний кольоровий пісок або гліцеринова рідина, іноді навіть з люмінесцентним ефектом.

І не важливо, який предмет найбільше подобається — всі вони захисні, корисні та важливі для смартфона. Два шари краще ніж один, і для екстремального використання дійсно відмінно підходять гібридні аксесуари. А до нього, екстремального, можна сміливо прирівняти знаходження мобільника в одному приміщенні з маленькою дитиною, домашніми улюбленцями або просто кимось досить неуважним, щоб разок-другий змахнути гаджет з однієї поверхні на іншу, але вже метром нижче. Чохол, як і скло, дуже важливий для смартфона предмет, а гібридні види – дуже гідні того, щоб на них звернули свою увагу, і вибрали свій улюблений серед усіх можливих.